23.10.06

Seguiment de premsa de l'acció al Mallorca Classic #1

A la versió online del Diario de Mallorca:

Dos detenidos por su protesta social en el campo
Un grupo de manifestantes pertenecientes a un grupo denominado ´Proyecto Mopi´, interrumpieron ayer el desarrollo del Mallorca Classic 2006, del Pula Golf, para protestar por el "deterioro ambiental y social de Balears". Un incidente que provocó la detención de dos de ellos por parte de la Policía Local de Son Servera. Los arrestados fueron trasladadas a las dependencias policiales y liberadas al cabo de una hora. Los manifestantes criticaron el torneo por ser un acontecimiento "elitista, separado de los intereses colectivos", dijeron. "Los campos de golf no son más que una excusa por seguir urbanizando dentro una dinámica de crecimiento económico ligada a la especulación urbanística", criticaron.
http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pNumEjemplar=1329&pIdSeccion=11&pIdNoticia=218551&rand=1161589216653

A la versió online del Diari de Balears:

El suec Niclas Fasth conquereix el trofeu
Un grup d'activistes imterrompé el torneig per denunciar el «deteriorament ambiental» de les Illes

DdB. Son Servera.
El golfista suec Niclas Fasth aguantà la pressió i conservà el seu avantatge sobre Sergio García en la darrera jornada del Mallorca Classic, la qual cosa li permeté conquerir el trofeu d'aquest torneig puntuable per al circuit europeu.

La jornada d'ahir també va tenir com a protagonistes dos activistes del col·lectiu Projecte Mopi, que aturaren el torneig amb una pancarta que duia el lema «No és cap joc», per denunciar el deteriorament ambiental i social de les Balears. L'acció d'ambdós joves acabà amb el seu arrest i posterior trasllat a les dependències policíaques de Cala Millor, d'on sortiren en llibertat al cap d'una hora.

Quant al vessant purament esportiu de l'esdeveniment, Niclas Fasth confirmà ahir el seu domini, ja que des del primer dia ha estat al capdavant de la classificació, i amb una targeta final de 68 cops, dos per sota del par, acabà amb un total de -5 per davant de Sergio García, que a la fi pogué baixar del parell (68), però que quedà a tres cops del vencedor.

Fasth afrontava la jornada decisiva empatat amb Gary Murphy i amb poc avantatge sobre tots els seus rivals, entre els quals destacava Sergio garcía, campió ja d'aquest Mallorca Classic el 2004.

Tanmateix, el jugador suec fou l'únic del grup de davant que pogué superar la pressió del darrer dia, ja que només cometé una errada i aconseguí tres birdies, de manera que cap dels seus rivals no el pogué inquietar. Per la seva banda, el golfista de Castelló, que s'havia mostrat molt regular els tres dies anteriors per mantenir el par del camp i ahir s'adaptà bé al recorregut del Pula Club, no pogué remuntar el desavantatge i els tres birdies i ebogey aconseguits només li serviren per ser segon.

Per la seva banda, José Manuel Lara conquerí la tercera plaça final amb una targeta final de 67 (-3), de les millors del dia i que el convertí en el quart jugador al costat de Fasth, García i Warren, amb qui acabà empatat per finalitzar així el torneig per sota del par.

Protesta
Quan la competició vivia les seves darreres hores, dos activistes del col·lectiu Projecte Mopi es presentaren agreen del forat 18 amb una pancarta reivindicativa i interromperen el torneig. L'acció dels ecologistes, que suposà la seva detenció, tenia com a finalitat manifestar el «desacord amb el deteriorament ambiental i social que patim a les Illes Balears». En el seu comunicat, el Projecte Mopi denuncia també que el Mallorca Classic «és un esdeveniment elitista, separat dels nostres interessos col·lectius i que fomenta una imatge aliena a la nostra realitat», i que els camps de golf «són una excusa per continuar urbanitzant».

www.diaridebalears.com/segona.shtml?2961+7+170561

2 comments:

Joan Vicenç said...

Teniu tot el meu suport. Salut i endavant.
JV

Mallorca Llevant said...

Diuen que faran una parada de tren a s'era de pula.