21.10.06

Manifest

El MOPI és una criatura que viu a les Balears des de temps immemorials, amagat entre la vegetació, sobre els arbres i a qualsevol racó. Ningú coneix ben bé la seva forma, però les seves aparicions són a les rondalles dels nostres pobles des de temps ençà...N’hi ha que diuen que no existeixen, que tant sols són històries per contar vora el foc; n’hi ha que asseguren haver-los vist moure’s a la foscor, que han copsat la seva rialla llunyana... L’únic que pareix clar és que en algun moment han viscut entre nosaltres, i que potser encara ara hi viuen. Qui sap?

Seguint la història i vivint l’espectacular deteriorament social i ambiental patit a les Illes els darrers temps, s’ha presenciat la impunitat amb què màquines i empreses destrossen el territori de manera irreversible per ànsia de diners; s’ha escoltat la lamentable defensa a ultrança d’un model de creixement econòmic caduc i insostenible, que aprofundeix en les desigualtats socials i hipoteca el patrimoni de les futures generacions; s’ha vist onejar orgullosa la bandera del interessos privats, cecs a les responsabilitats socials, ecològiques i democràtiques; s’ha patit vergonya d’uns polítics que exhibien la seva corrupció oferint polítiques a la carta a aquells que especulen amb els drets ciutadans; s’ha sentit indignació davant la repressió que els moviments socials han rebut una vegada i una altra, demostrant la vertadera cara del suposat talant democràtic.

En definitiva, s’ha sentit passar el so turmentador de les màquines per sobre de la societat i la seva veu, el ciment per sobre qualsevol espai rera el ciment, i el capital per sobre la moralitat.

El PROJECTE MOPI es rebel·la contra el tarannà apàtic, contra la indiferència i pren l’esperit d’un poble cansat dels abusos de poder que pateix la Terra, i assumeix l’essència de la indignació compartida i el pensament soterrat.

És per tot això que, el MOPI ha decidit deixar els seus amagatalls, sortir a la llum i actuar. El MOPI convida a l’acció per lluitar contra la impunitat de la corrupció i la destrucció del territori. Ajunta’t, organitza’t i fes DESPERTAR.


No comments: