21.10.06

Acció al Mallorca Classic 2006

Avui, diumenge 22 d’octubre, hem interromput el Torneig de golf Mallorca Classic 2006 per manifestar el nostre desacord amb el deteriorament ambiental i social que patim a les Illes.

Criticam l’event per ser un esdeveniment elitista, separat dels interessos col·lectius i que fomenta una imatge aliena a la nostra realitat.

Denunciam que els camps de golf no són més que una excusa per seguir urbanitzant dins una dinàmica de creixement econòmic lligada a l’especulació urbanística.

A nivell ecològic, els camps de golf suposen una transformació radical del sol rústic que implica la desfiguració paisatgística, la pèrdua de biodiversitat i un consum d’aigua desaforat – quan, tot i que la llei obliga a regar amb aigua depurada, la realitat és que molts de camps (Pula entre d’ells) reguen amb aigua de pous –.

Tot això s’emmarca en un model de desenvolupament econòmic, ambiental i social que aprofundeix en les desigualtats i en la destrucció del territori, i que no té en compte l’opinió de les ciutadanes i ciutadans.

Per aquests motius ens hem manifestat en un espai com aquest.

No comments: